Karoline Trier

For skoleklasser

Undervisningsforløb

Forløbet henvender sig til alle klassetrin, specialklasser og erhvervsskoleklasser. Alle forløb tilpasses alder og niveau og kan tilrettelægges med et særligt tema eller fokus.

En køkkendag med en anderledes madoplevelse hvor der er fokus på selvstændighed, lyst og eksprimenter. Dagens læringsmål styres af temaet, men grundlæggende handler al undervisning hos mig om at klæde eleverne på, til at kunne navigere i en mangfoldig madverden, hvor det er en nødvendighed at kunne træffe kritiske valg, når det kommer til råvarer og fødevarer. Undervisningen har til formål at bidrage til elvernes forståelse for mad og måltider gennem en undersøgende og eksperimenterende tilgang.

Et forløb er typisk fra kl. 9-14 og i løbet af dagen vil eleverne både blive introduceret for sæsonens råvarer, økologi, køkkenteknikker og tilsmagning. Vi arbejder altid ud fra en overordnet bæredygtig tankegang med et tema for dagen, som fx kan være én grøntsag, korn eller lign. Eleverne tilbereder, i hold, én eller flere retter ud fra dagens tema som selvfølgelig skal præsenteres for de andre og spises sammen til sidst.

Forslag til temaer:
Kræsenhed
Smag
Bæredygtig madlavning
Råvarekendskab
Sund madpakke
Naturmad/bålmad

Pris og praktik

Pris: Udfyld formularen og få tilsendt et specifikt tilbud.

Kurset foregår:
Alle hverdage på forespørgsel, ferier undtaget. Almindeligvis varer en madskoledag fra kl. 9:00-14:00.

Adresse: Kløvermarksvej 70, bygning E, 2300 København S

Eksempel på et skoleforløb

9.00-9.30: Velkomst, introduktion til Madskolen og dagens tema
9.30-11.00: Madlavning i grupper
11.00-11.15: Pause
11.15-12.45: Madlavning i grupper
12.45-13.45: Præsentationer og fællesspisning
14.00: Tak for i dag