Karoline Trier

ASPARGES PANNA COTTA  MED POCHERET ÆG OG ASPARGESHOLLANDAISE

PANNA COTTA
150 g grønne asparges
1 løg
2,5 dl piskefløde
2,5 dl sødmælk
5 Blade husblas

Kom husblas i blød i koldt vand i ca 10 min. Knæk enden af aspargesene. Skær dem i stykker a 1/2 cm. Hak løget fint. Steg asparges og løg en en klat smør på en pande et par minutter. Tilsæt piskefløde og sødmælk og lad det koge igennem. Sluk og lad det trække her i 10 minutter. Blend og tilsæt så den udblødte husblas. Smag til med salt og citron.  Sigt massen gennem en fin sigte og hæld i 5 skåle eller glas. Stil på køl et par timer eller til dagen efter. Kom ørredrogn og pocheret æg på retten og server med sprødt brød og hollandaise-smør.

 

HOLLANDAISE SMØR MED HVIDE ASPARGES
100g hvide asparges
2 æggeblommer
250 g smør
2 spsk citronsaft
Salt

Skræl aspargesene fra hovedet og ned. Knæk den nederste del af og skær den i 1 cm tykke skiver. Kog stykkerne i lidt vand med salt til de er helt møre, det tager ca. 5 minutter. Hæld vandet fra, men gem det i en gryde. Blend aspargesene til en fin puré. Lad kogevandet koge ind til et par spiseskefulde. Smelt smørret forsigtigt en gryde. Lad vallen bundfælde. Pisk æggeblommerne op med indkogt kogevand, puré og citronsaft over vandbad. Når æggemassen er god tyk, piskes det lune smør i lidt ad gangen mens der hele tiden piskes. Smag til med salt og citronsaft. Kom saucen i en skål og lad køle helt af i køleskabet. Rist en tynd skive rugbrød i oven eller på en brødister. Smør hollandaise smør på brødet og server til asparges panna cotta og poheret æg.

 

ASPARGES DAMMPET
8 hvide asparges
Salt

Skræl aspargesene fra hovedet og ned. Knæk den den nederste del af.
Kog vandet og salt op i en gryde og kom aspargesene i. Lad dem dampe et par minutter. hæld vandet fra og server.

 

POCHERET ÆG
4 æg
Eddike
Salt
Vand

Kom vand, salt og eddike i en kasserolle. Slå æggene ud i små glas. giv vandet et opkog og sluk eller skur ned, så det ikke bobler. Lav en hvirvel med et piskeris i midten af gryden og hæld straks ægget ned i midten. lad det pochere 3-4 minutter. Fisk det op med en hulske og dryp af på lidt køkkenrulle inde de t kommer på retten. Drys med flagesalt.

Hej, kan vi hjælpe?