3 bløde brød med fyld
PULL APART BRØD MED TOMAT OG MOZZARELLA
1 brød
Dej
2,5 dl vand
15 g gær
1 æg
450 g hvedemel
20 g sukker
80 g blødt smør
10 g salt
Mælk til pensling
Fyld
6 store spsk tomatkoncentrat
1-2 mozzarella oste
2 kviste timian eller rosmarin, organo (alternativt tørrede krydderier)
Hæld vand i en skål og opløs gæren. Tilsæt æg, hvedemel, sukker og salt. Ælt det på en røremaskine mens du tilsætter det bløde smør lidt ad gangen over 10 minutter. Lad dejen hæve en time på køkkenbordet.
Rul dejen ud ca 1/2 cm tyk på et meldrysset bord. Smør med tomatpuré og drys med krydderurter. Skær i firkanter på ca 10×10 cm (stykkerne skal passe til din brødform) kom en tynd skive mozzarella på dej-stykkerne og læg stykkerne sammen et par stykker adgangen og kom den i en smurt bageform efterhånden. Lad det efterhæve 45 min, pensl med æg eller mælk drys evt med ekstra revet ost og bag 20-30 min alt efter størrelse.
OSTEBOLLER
Ca 10 stk.
Dej
2,5 dl vand
15 g gær
1 æg
450 g hvedemel
20 g sukker
80 g blødt smør
10 g salt
Mælk til pensling
Fyld
200 g fast ost fx. cheddar, vesterhavsost eller ligende
50 g parmesan
Hæld vand i en skål og opløs gæren. Tilsæt æg, hvedemel, sukker og salt. Ælt det på en røremaskine mens du tilsætter det bløde smør lidt ad gangen over 10 minutter. Lad dejen hæve en time på køkkenbordet.
Lav forsigtigt en fordybning i hver klump dej uden at trykke og ælte for meget. Kom en terning ost i hullet og luk dejen helt sammen. Placer bollen med samling ned af på en bageplade med bagepapir. Lad den efterhæve 30-40 min. pels med æg og drys med revet parmesan. Bag 10-12 min
SNOET FLUTE MED PESTO OG PASTINAK
3 flutes
Dej
2,5 dl vand
15 g gær
1 æg
450 g hvedemel
20 g sukker
80 g blødt smør
10 g salt
Mælk til pensling
Hæld vand i en skål og opløs gæren. Tilsæt æg, hvedemel, sukker og salt. Ælt det på en røremaskine mens du tilsætter det bløde smør lidt ad gangen over 10 minutter. Lad dejen hæve en time på køkkenbordet.
URTEPESTO
1 bundt persille, basilikum, eller purløg
80 g hasselnødder eller andre nødder
1 fed hvidløg
80 g hård ost fx parmesan eller vesterhavsost
2 spsk æbleeddike
2 dl olivenolie
1 stor pastinak
Skyl krydderurterne og kom dem i blenderen med resten af ingredienserne. Blend det hele til en ensartet masse. Smag til.
Skræl og riv pastinakken groft. Rul forsigtigt dejen ud til et rektangel på 30×60 på et meldrysset bord. Smør pesto på den ene halvdel (på den korte led) og drys med revet pastinak. Fold dejen henover pestoen og skær den i 3-4 strimler. Sno hver strimmel og kom på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve 30 min. Pensl med mælk eller æg og bag ved 200 grader i 10-15 min.