Karoline Trier

3 retter med æg til din påske

Omelet med svampe, cheddar og chili
1 stor omelet eller to små

Omelet
2 æg
1/2 løg
2 spsk fløde eller creme fraiche
Salt og peber
50 g cheddar

Fyld
100 g svampe
1/2 dl fløde
1/2 løg
1 fed hvidlø1-4 spsk citronsaft
Lidt ekstra revet ost
Lidt frisk chili

Rens og hak svampene groft. Pil og hak løg og hvidløg. Steg svampe, løg og hvidløg på en varm panden et par minutter. Sku ned for varmen og kom, fløde, citron og salt ved. Lad det simre et par minutter. Smag til
Pil og hak løget fint. Riv osten. Pisk æg, fløde, løg, ost, salt og peber sammen i en skål.
Kom en klat smør på en pande og varm  panden godt op. Kom æggemassen på og lad den stege et par minutter til du kan se at æggemassen knapt har sat sig.
Kom fyldet i den stegte omelet, mens en stadig er på panden ved at komme fyldet på den ene halvdel af omeletten og folde den ande del henover. Riv ekstra ost på toppen og evt finhakket chili. 

Spejlæg med stegt grønkål og parmesan

2 portioner

2 æg
150 g grønkål
50 g parmesan
ca 1/2 citron
Salt
2 skiver brød
Smør til stegning og til at smøre på brødet

Rib grønkålen ved at at skære den midterste stok ud. Riv bladene mindre stykker.
Skyld grønkålen grundigt, den kan indeholde meget jord!
Steg grønkålen kort på en meget varm og tør pande, efter et par minutter tilsættes en god klart smør og saft af citronen, og det blandes godt sammen og simrer videre er par minutter.
Steg æggene i smør eller olie på panden ved middel høj varme i ca 5 minutter, alt efter hvor blød du kan lide blommen.
Rist brødet og smør smør på. Kom det varme spejlæg på og server med den stegte grønkål, flager af parmesan, citronskal og et drys salt og peber.

Æg bagt i kartoffel med sprød salat

2 portioner

2 æg
2 bagekartofler
1 hjertesalat
1/2 radiccio  (bitter rød salat, du kan også bruge julesalat)1 bundt purløg
1 tsk eddike
1 tsk sennep
1/2 tsk honning
3 spsk olivenolie
100 g blød ost fx gedeost eller blåost eller brie
Salt og peber

Skrub kartoflerne. Hvis du bruger store bagekartofler kan de skæres over på midten.
Kom dem i et ildfast fad og smør kartoflerne ind i lidt olie.
Bag dem i oven ved 180 grader ca 1 time til de der møre.
Tag dem ud af ovnen og tryk let på dem, så der bliver en fordybning i enten midten eller der hvor den er skåret over.
Kom en lille klat ost i og slå så ægget ud i fordybningen (resten af osten bruges i salaten ved servering). Kom de fyldte kartofler tilbage i fadet og bag igen ca 5 min til ægget har sat sig let.
Skyld og tør salaten. Pisk olie, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen og vend med salaten. Server de lune kartofler sammen med salaten, pynt med den sidste ost og hakket purløg.

Hej, kan vi hjælpe?

Kan vi hjælpe?

Fields marked with an * are required