Karoline Trier

INSPIRATION TIL MAJS

SPRØDE FLÆKKEDE MAJS MED SPICY MARINADE

4 majs
150 g smør
2 fed hvidløg
2 tsk røget paprika
1 tsk fint salt
2 spsk soya
Et lille bundt persille
50 g ost til servering
1 citron
Mayonnaise eller chilimayo til servering

Hak hvidløget fint, bland med røget paprika, olie og soya.
Pil bladene af majsene og skær enden af, så majsen kan stå på den. Skær den igennem på den lange led, læg den på skærefladen og flæk den igen på den lange led så den bliver delt i kvarte. Kom majsstykkerne på en bageplade med bagepapir og pensl med marinaden.
Bag dem ved 225 grader i ca 15 min til de er godt brune og sprøde. Pensl evt igen med den resterende marinade når de kommer ud af ovnen.
Server med hakket persille, citronskal, mayonnaise og evt. ost

CREMET MAJS STUVNING MED STEGT SPIDSKÅL OG URTETOAST

1 spidskål
4 majskolber
50 g smør
2,5 dl piskefløde
1 spsk sukker
1,5 dl sødmælk
2 spsk hvedemel
50 g parmesanost
1 citron
Olie til stegning
Salt og peber
Brød og krydderurter til servering

Skær majsene af kolberne med en skarp kniv. Kom majsene i en gryde sammen med fløde, salt, sukker, peber og varm op. Bland mel og mælk sammen i en kop og rør det i majsene når det koger. Lad det koge sammen ydeligere et par minutter og server sammen med eller ovenpå de stegte kål. Serveres med brød og krydderurter.
Flæk spidskålen til halve eller kvarte alt efter størrelse. Steg hårdt i olie på en pande i ca 5 min på hver side. Slut med at tilføje en skefuld smør og lidt citronsaft og vend med kålen. Drys med salt og server med de stuvede majs.

TIMIAN-TOAST MED RISTEDE MAJS OG PARMESAN

4 skiver godt brød
2-3 majskolber
100 g smør
1 bundt krydderurter (fx.timian, purløg, persille mf.)
70 g parmesan
Salt og peber

Kom smørret i en gryde sammen med timian og lad det koge op og trække 5 min.  Pensl brødene med smørret. Kom brødene på en bageplade med bagepapir og rist dem ved 250 grader i et par minutter.

Skær majsene af kolberne og kom dem på en pande med den resterende timiansmør. Rist majsene ved høj varme til de har fået godt med farve. Smag til med salt og peber. Kom de ristede majs på brødene og server med revet parmesan på toppen.

Hej, kan vi hjælpe?