Karoline Trier

FYLDTE TOMATER

10 tomater
1 dl perlebyg
4 stængler bladselleri
1 løg
4 fed hvidløg
3 forårsløg
2 dl vand
½ tsk salt
½ bundt persille
100 g gedeost

Skær toppen af tomaterne og skrab tomatfyldet ud med en ske og kom fyldet i en gryde. Kom perlebyggen i gryden til tomatfyldet sammen med salt og vand.
Kog i 20-30 min. under låg. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis det koger tørt.
Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyld bladsellerien og hak den fint. Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
Steg løg, hvidløg, forårsløg og selleri i lidt olie på en pande. Tag det af varmen og bland det med den kogte byg og hakket persille.
Smag fyldet til med salt og peber. Kom en teske gedeost i bunden af hver tomat, kom fyldet oveni og tryk det godt sammen. Slut af med gedeost på toppen.
Sæt tomaterne på en bageplade med bagepapir og dryp dem med lidt olivenolie og salt.
Bag tomaterne i ovnen ved 200° i ca 15 min, til de er gyldne på toppen. Server tomaterne med en grøn salat og godt brød eller som forret eller tilbehør til kød.

Hej, kan vi hjælpe?