Karoline Trier

PASTA MED GRÆSKARCREME, FRITERET GRÆSKAR OG SALAT

GRÆSKARCREME
700 g græskar fx hokkaido eller butternut squash
100 g parmesan (eller anden fast ost)
1 dl fløde
1 fed hvidløg
Peber
Salt
Vand eller boullion 

Ekstra parmesan og krydderurter til pynt
Citron

Skær græskaret over på midten og skrab kernerne ud. Skræl det og skær i grove stykker. Kom græskar stykkerne i en gryde og dæk med vand eller boullion. Lad det koge mørt ca 15 min. hæld vandet fra men gem det i en skål. Kom de kogte græskar i en blender og blend med salt, peber, fint hakket hvidløg, fløde og revet parmesan. Brug evt lidt af  kogevandet til at få den rette konsistens, den skal være flydende men tyk. Smag til.
Varm saucen op igen inden den vendes med kogt pasta. Top med friteret græskar, krydderurter, parmesan og citronskal

FRITERET GRÆSKAR
1/2 hokkaido
3 dl hvedemel
3 dl vand
5 dl rasp
Salt
Olie til fritering

Skær græskaret over på midten og skrab kernerne ud. Skær græskaret i stykker a ca 1/2 cm. Bland mel, vand og salt og vend græskarstykkerne i mel blandigen og straks derefter rasp. Steg i varm olie i 2-3 minutter til de er gyldne og sprøde. Kom dem på fedtsugende papir, drys med salt og citronsaft og skal og server til din pastaret. 

GRÆSKAR SALAT MED PESTO AF GRÆSKARKERNER
1/2 hokkaido græskar
1 stor håndfuld ruccola eller andre krydderurter

PESTO
1 lille bundt persille eller basilikum
80 g græskarkerner
1 fed hvidløg
80 g fast ost fx parmesan
3 spsk æbleeddike
2-3 dl olivenolie

Skyl krydderurterne og kom dem i blenderen med resten af ingredienserne. Blend det hele til en ensartet masse. Smag til.
Snit hokkaido helt fint på en mandolin. Vend forsigtigt med pesto (så meget du kan lide) og ruccola. Server salaten oven på eller til din pastaret. 

Hej, kan vi hjælpe?