3 slags vafler med grønt
SPINAT VAFLER MED FETA, LAKS OG URTER
200 g frisk spinat
3 æg
100 g hvedemel
1 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
Smør til stegning
100 g feta
200 g varmrøget laks
Urter til pynt fx. karse, kørvel eller dild
Citron
Skyld spinaten grundigt og dræn den for vand. Blend først spinat, mælk og æg til en fin puré. Tilsæt resten af ingredienserne og blend igen.
Steg vaflerne i et vaffeljern smurt med smør.
Server med laks, feta og urter dryp med citron.
FALAFFEL -VAFFEL MED CREMEFRAICHE DRESSING
1 ds kikærter (240 g kogte kikærter)
2 æg
1,5 spsk. tahini (sesam pasta)
1 spsk hvedemel
1 løg
1 fed hvidløg
1 lille bundt persille
1/2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk salt
Olie til stegning
Pil og hak løg og hvidløg groft. Kom det i en blender med de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse.
Varm vaffeljernet op, kom lidt olie på og steg vaflerne til de er gyldne og sprøde.
Server med cremefraiche dip og friske koriander.
Cremefraiche dip
1 lille bundt koriander
200 g creme fraiche
1/2 fed hvidløg
Salt
Skyld og hak koriander groft. Riv hvidløget fint og bland med cremefraiche og salt. Drys med hakkede koriander og server til vaflerne.
SØD KARTOFFEL- VAFFEL MED FLØDESKUM OG HONNING
200 g sød kartoffel
60 g hvedemel
2 stk æg
1/2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
Et nip salt
Smør til stegning
Sirup eller honning til servering
1/4 L piskefløde
2 appelsiner
Skræl den søde kartoffel og skær dem i mindre stykker. Kog den søde kartoffel helt mør, det tager ca. 10 min. Hæld vandt fra og mos den søde kartoffel med en gaffel. Bland mosen med æg, mel, bagepulver, mælk, salt og vanilje til en ensartet masse.
Varm vaffeljernet op, kom lidt smør på og steg vaflerne til de er gyldne og sprøde.
Server dem lune med en klat flødeskum, et dryp sirup eller honning og appelsinfileter.