Karoline Trier

 

OPSKRIFTER MED ØSTERSHATTE

SPRØD TOAST MED CREMEDE ØSTERHATTE OG SPEJLÆG

500 g østerhatte (eller andre svampe)
1 løg
2 fed hvidløg
5 kviste timian
1/4 L fløde
50 g smør til stegning
1/2 citron
1/2 bund purløg eller andre krydderurter
Salt
2 æg
2 skiver brød

Rens svampene og hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og svampe i smør på en varmpande i et par minutter. Tilsæt timian og fløde og lad det simre et par minutter mere. Smag til med salt og citron og vend tilsidst purløg i. Rist brødene på en varm pande og steg æggene som du kan lide dem. Kom svampefyldet på brødene og top med æg og evt ekstra urter.

SYLTEDE ØSTERSHATTE MED VINTERSALATER
200 g østerhatte
2 dl eddike
1,5 dl sukker
1 dl vand
500 g vinterkål efter eget valg fx. grønkål, hvidkål, rosenkål mf.
1 bundt krydderurter
2 spsk olie til stegning af svampe
100 g nødder eller kerner (fx. mandler, solsikkefrø eller græskarkerner)

Dressing
2 spsk sennep
1/2 dl olivenolie
1 citron
Salt og peber
1/2 fed hvidløg

Rist nødder eller mandler på pande et par minutter ved middelhøj varme, til de tager farvel og dufter lidt. Lad dem køle af til servering.
Steg østerhattene i en sjat olie på en pande ved høj varme. Tag panden af varmen og kom eddike, vand og sukker ved. Rør sammen og lad det trække et par timer (min 30 minutter) eller i en skål i køleskabet til næste dag.
Dræn svampene (der må gerne komme lidt  af lagen med) og bland dem med fint snittet kål. Bland en dressing af olivenolie, sennep, citronsaft, fint hakket hvidløg, salt og peber og hæld over. Pynt med krydderurter og ristede nødder eller kerner. Server med brød som en forret eller som tilbehør til din aftensmad. 

 

FRITEREDE ØSTERHATTE

250g østershatte
3 dl hvedemel
2 æg
Fint salt
1 tsk røget paprika
1 tsk paprika
1 dl mælk eller vand
Smageneutral olie til stegning (solsikke, raps)
Mayo til servering

Pisk æg, mel, mælk, fint salt og krydderier sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Vend østerhattene i dejen én for én og kom direkte i den varme olie. Steg dem i 160/170 grader varm olie til de er meget gyldne og sprøde ca 2 minutter.
Drys med flagesalt og server med din favorit mayo fx chili eller citronmayo.

Hej, kan vi hjælpe?