Karoline Trier

juleopskrift

Æbleskiver

2 æbler
Skal af 1/2 citron
50g sukker
150g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk salt
2 æggeblommer
2,5 dl kærnemælk
2 æggehvider
Smør til stegning

Vask æblerne, skær dem i kvarte, befri for kernehus og skær i tynde både.
Riv skallen af ½ citron i melet og tilsæt natron og salt.
Pisk æggeblommer og kærnemælk sammen i en anden skål, og rør melblandingen i lidt ad gangen.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Varm en æbleskivepande op, og kom lidt smør i hver af fordybningerne. Fyld hullerne halvt op med dej.
Når de begynder at stivne og hæve i kanterne kommes en æblebåd i midten og æbleskiven vendes 1/3 rundt, fyld så lidt ekstra dej i og vend helt rundt.

Servér æbleskiverne med marmelade og flormelis.

Hej, kan vi hjælpe?