Karoline Trier

juleopskrift

Andwich og fritter

Pluk resten af kødet fra andestegen, giv det en klat smør og varm i ovnen i et ildfastfad ved 150 grader til det er gennemvarmt. Smør et par boller med mayonnaise og sennep. Kom det plukkede andekød i sammen med lidt reste-rødkål og lidt frisk salat og server!

Kartoflerne fra dagen før kan skæres i skiver og steges på panden i lidt af det overskylende andefedt fra stegen og serveres til sandwichen.

Boller til julerester
Ca. 15 stk.
5 dl vand
25g gær
2 æg
900g hvedemel
40g sukker
100g blødt smør
15g salt
Mælk til pensling

Hæld vand i en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, hvedemel, sukker og salt. Ælt det på en røremaskine mens du tilsætter det bløde smør lidt ad gangen over 10 minutter. Lad dejen hæve en time på køkkenbordet. Form forsigtigt ca 15 boller uden at tykke for meget luft ud af dejen og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve 15 min på køkkenbordet. Pensl med lidt mælk og drys evt. med sesam. Bag dem ved 180 grader i ca 12 minutter. Lad dem hvile på en bagerist i 10 min inden du spiser dem.

PS. Frys selv den mindste rest af din julesovs – den bliver du glad for at finde en dag i januar, når du er i sovse humør!

Hej, kan vi hjælpe?