Karoline Trier

Få et tilbud

Fields marked with an * are required

Rabarber

Berlinere med rabarberfyld

20 stk

30g gær
150g smør
5 dl mælk
1 dl sukker
½ tsk salt
11 dl hvedemel
2 dl sukker til at rulle dem i efter stegning

Rabarber marmelade

400g rabarber
100g sukker
1 kanel stang
5 kardemomme kapsler

Vask rabarberne og skær dem stykker på ca 1 cm. Kom dem i en gryde med sukker og krydderier og kog til det er blevet til mos ca. 5 min uden låg.

Køl den ned i køleskab og lav dejen imens.

Smuldr gæren i en skål. Smelt smøret, sluk for blusset. Tilsæt mælken i gryden så den bliver lidt lun. Hæld mælk og smør over gæren og tilsæt sukker, salt og så mel lidt efter lidt. Ælt den på en røremaskine i 5-10 min. Til den er smidig og blank. Lad dejen hæve 30 min.

Hæld dejen forsigtigt ud på et mel drysset bord og rul ud til den er ca. 2 cm høj. Stik berlinerne ud med en udstikker så der bliver ca. 20 stk. Lad dem efterhæve 10 minutter på en bageplade – gør olien klar imens.

Hæld olien i en gryde og var den op til ca. 170 grader. Steg berlinerne nogle stykker ad gangen i et par minutter på hver side, til de er lysebrune. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle eller på en rist. Hæld 2 dl sukker i en dyb tallerken og rul berlinerne i sukkeret.

Fisk krydderier op af rabarber marmeladen og fyld i en sprøjtepose med en lille spids tyl og fyld berlinerne op med marmeladen.

Du kan også fylde dem med creme, chokolade eller andet marmelade.

Hej, kan vi hjælpe?

Kan vi hjælpe?

Fields marked with an * are required