Karoline Trier

Kontakt

Fields marked with an * are required

Rabarber

Berlinere med rabarberfyld

20 stk

30g gær
150g smør
5 dl mælk
1 dl sukker
½ tsk salt
11 dl hvedemel
2 dl sukker til at rulle dem i efter stegning

Rabarber marmelade

400g rabarber
100g sukker
1 kanel stang
5 kardemomme kapsler

Vask rabarberne og skær dem stykker på ca 1 cm. Kom dem i en gryde med sukker og krydderier og kog til det er blevet til mos ca. 5 min uden låg.

Køl den ned i køleskab og lav dejen imens.

Smuldr gæren i en skål. Smelt smøret, sluk for blusset. Tilsæt mælken i gryden så den bliver lidt lun. Hæld mælk og smør over gæren og tilsæt sukker, salt og så mel lidt efter lidt. Ælt den på en røremaskine i 5-10 min. Til den er smidig og blank. Lad dejen hæve 30 min.

Hæld dejen forsigtigt ud på et mel drysset bord og rul ud til den er ca. 2 cm høj. Stik berlinerne ud med en udstikker så der bliver ca. 20 stk. Lad dem efterhæve 10 minutter på en bageplade – gør olien klar imens.

Hæld olien i en gryde og var den op til ca. 170 grader. Steg berlinerne nogle stykker ad gangen i et par minutter på hver side, til de er lysebrune. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle eller på en rist. Hæld 2 dl sukker i en dyb tallerken og rul berlinerne i sukkeret.

Fisk krydderier op af rabarber marmeladen og fyld i en sprøjtepose med en lille spids tyl og fyld berlinerne op med marmeladen.

Du kan også fylde dem med creme, chokolade eller andet marmelade.