Karoline Trier

BLOMKÅLSSAUCE MED NYE KARTOFLER OG ÆRTER

800 g blomkål
2-3 dl fond
4 fed hvidløg
2 løg
Olie til stegning
50 g lys tahini eller fløde på plantemælk (havre eller soya)
1 tsk eddike
Salt
Evt ekstra mælk til at justere konsistensen med

1/2 kg ærter i bælg
1 kg kartofler

Skær blomkålen i mindre stykker. Gem ca 150 g til servering.

Kom blomkålsstykkerne i en gryde med vand og salt.

Lad blomkålen koge i 15-20 minutter eller indtil den er helt mør.

Hak løg og hvidløg fint. Steg begge dele på en pande i lidt olie et par minutter.

Hæld vandet fra de kogte blomkål.

Kom den kogte blomkål i en blender og lad den køre indtil blomkålen er blevet til en fin puré. Tilsæt fond og og eddike og kør igen.

Tilsæt løg, hvidløg og tahini eller fløde og blend igen til blomkålssaucen er helt glat.

Bælg ærterne og skær de 150 g rå blomkål i mindre stykker. Kom begge dele i den færdige sauce og lun den lige inden levering.

Rens og kog kartoflerne til de er møre. Server med sauce og friske ærter.