Karoline Trier

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og æbler

Ca 15 stk
Dej
500 g mel
25 g gær
200 g smør
175 g sukker
2 tsk stødt kardemomme
2 æg
2 dl sødmælk
1 tsk salt

Creme
3 dl mælk
1 stang vanilje
25 g sukker
2 æg
3 spsk. Marizena

Æblefyld
3 æbler
1/2 tsk citronskal
1 citron saft heraf
1 1/2 dl vand
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker

Dej: Opløs gæren i mælken i en stor skål eller i en skål til en røremaskine. Tilsæt æg, sukker, mel og kardemomme og salt.. Ælt dejen i 10 min på en røremaskine. Tilsæt undervejs det bløde smør af et par omgange og ælt det med ind i dejen.

Lad dejen hæve et par timer på køkkenbordet i røreskålen.

Creme: Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem og den tomme stang i en gryde med mælk og sukker. Varm mælken op. Rør æggene sammen med maizenamel i en lille skål. Hæld lidt af den kogende mælk i æggeblandingen under omrøring og hæld så blandingen tilbage i gryden. Kog cremen i 2 min. under omrøring.
Lad cremen køle lidt af inden du burger den i bollerne.

Æblefyld: Skræl æblerne og skær i grove tern. Kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker, citronsaft og skal. Kog i ca 10 min til æblerne er let udkogte og møre. Smag fyldet til med citron og sukker.

Gør to bageplader med bagepapir klar.

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord ca. ½ cm tyk. Skær dejen ud I firkanter på 15x15cm. Læg en skefuld creme og æblefyld på hver firkant. Fold hjørnerne ind til midten over fyldt og tryk dejen lidt sammen, så bollen er helt lukket. Ved dem om, så samlingerne vender nedad og sæt dem på bagepladen.
Lad dem hæve 30 min. på køkkenbordet. Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 15 min. ved 200 grader, kig til dem undervejs.

Lad bollerne køle af på en rist og pynt med glasur.