Karoline Trier

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Her er min opskrift på dejlige fyldte fastelavnsboller med både remonce og creme

15-20 Stk.
Dej
500 g mel
25 g gær
175 g smør
100 g sukker
2 tsk. stødt kardemomme
2 æg
2 dl sødmælk
Lidt mælk til at pensle bollerne med

Creme
3 dl mælk
1 stang vanilje
25 g sukker
2 æg
3 spsk. Marizena

Remonce
150g sukker
150g blødt smør

Dej. Tag smøret ud og stil det på køkkenbordet, så det bliver blødt. Opløs gæren i mælken i en stor skål eller i en skål til en røremaskine. Tilsæt æggene og bland det sammen. Tilsæt sukker, mel og kardemomme og rør sammen. Ælt dejen på køkkenbordet i 15 min (eller til dine arme er helt trætte) eller 10 min på en røremaskine. Tilsæt undervejs det bløde smør af et par omgange og ælt det med ind i dejen.

Lad dejen hæve et par timer på køkkenbordet.

Remonce: Bland blødt smør og sukker sammen i en skål til en ensartet masse.

Creme: Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem og den tomme stang i en gryde med fløde og sukker. Varm mælken op. Rør æggene sammen med maizenamel i en lille skål. Hæld lidt af den kogende mælk i æggeblandingen under omrøring og hæld så blandingen tilbage i gryden. Kog cremen i 2 min. under omrøring.
Lad cremen køle lidt af inden du burger den i bollerne.

Gør to bageplader med bagepapir klar.

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord ca. ½ cm tyk. Skær dejen ud I firkanter på 15x15cm. Læg en skefuld remonce og en skefuld creme på hver firkant. Fold hjørnerne ind til midten over fyldt og tryk dejen lidt sammen, så bollen er helt lukket. Ved dem om, så samlingerne vender nedad og sæt dem på bagepladen.
Lad dem hæve 30 min. på køkkenbordet. Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 15 min. ved 200 grader, kig til dem undervejs.

Lad bollerne køle af på en rist og pynt med glasur.