Karoline Trier

FLADBRØD MED ÆBLER, BLÅOST OG ROSMARIN-SIRUP

Dej:
2,5 dl vand
1/2 tsk salt
300 g hvedemel
150 g grahamsmel
20 g gær

Fyld:
2 æbler
1 løg
150 g blåost
Salt

Sirup:
5 kviste rosmarin
100 g sukker
2 dl æblemost

DEJ: Kom vand og gær i en skål og rør sammen til gæren er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt på røremaskinen i 5 minutter. Lad dejen hæve en time på køkkenbordet.

FYLD: Skær æbler og løg i tynde skiver og kom det på den udrullede dej sammen med ost, frisk rosmarin og flagesalt. Bag ved 225 grader i ca 15 min til bunden er sprød.

Rul dejen ud til en tykkelse på en halv cm. Kom den på en bageplade med bagepapir. Dryp dejen med olivenolie og kom resten af fyldet på. Bag ved 250 grader i ca 15 min. Dryp med sirup lige inden  serverning.

SIRUP: Kog rosmarinstilkene i en gryde med sukker og most. Lad det koge i ca. 15 min indtil det får konsistens som sirup. Tag det af varmen og lad det trække på køkkenbordet en times tid og køle af. Sigt siruppen. Dryp den bagte pizza med sirup lige inden servering.