Karoline Trier

Friterede Hyldeblomster

  • 15 -20 hyldeblomstskærme
  • 250 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1/2 stang vanilje eller 1/2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl øl
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1/2 citron skal heraf
  • 2 æggehvider
  • Smagsneutral olie til fritering
  • Evt. is til servering

Bland mel, sukker, vanilje og salt i en skål. Pisk smør, mælk og øl i melblandingen. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen sammen med citronskal. Dyp skærmene i dejen og dryp dem godt af for dej inden de kommes direkte i gryden og steges i 170 grader varm olie til de er gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Server med en god vaniljeis.

Hej, kan vi hjælpe?