Karoline Trier

FYLDT BLOMKÅL MED BRUNET SMØR OG NØDDER

1 mellemstort blomkål
Olivenolie
Salt

Skær de yderste grønne blade af blomkålen og skyld det grundigt.

Gnid blomkålshovedet med olivenolie og salt og kom det et ildfast fad med hovedet nedad. Bag det ved 200 grader i 15 minutter.

FYLD
3 æg
1 spsk creme fraiche 38%
100 g svampe
50 g parmesan
Salt

Rens svampe og løg og hak det helt fint. Riv parmesan. Bland det hele sammen i en skål med æg, cremefraiche og salt.

Tag blomkålshovedet ud af ovnen og hæld æggemassen ned i bunden af hovedet og bag det videre i 5 minutter.

Vend tilsidst hovedet om og grill det kort til det bliver gyldent på toppen.

SAUCE
150 g smør
3 kviste timian
75 g hasselnødder
1 citron
50 g kapers
Salt

Kom smør og timian i en lille gryde. Når smørret er smeltet tilsættes grofthakkede hasselnødder.  Lad det simre indtil det bliver lysebrunt – det tager ca 10 minutter.

Hæld saucen i en skål. Hak kapers og kom i. Riv skallen af citronen og pres saften, kom beggedele i. Hæld saucen over kålhovedet.