Karoline Trier

GRÆSKAR-IS MED GRÆSKAR-KNAS

600g græskar (hokkaido eller butternut)
10 fennikelfrø
5 æggeblommer
6 dl piskefløde
150g sukker
Saft fra 3 citroner

Skær græskarret midt over og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i grove tern. Kom græskartern og fennikelfrø i en gryde og kom vand i til det dækker. Kog i ca. 20 min til ternene er helt møre. Hæld vandet fra og blend det hele til en helt fin og glat masse med 1-2 dl af fløden, citronsaften og 50g sukker. Stil det så til afkøling i køleskab.

Pisk æggeblommerne med de resterende 100g sukker til det er helt lyst, luftigt og tykt. 

Pisk resten af fløden til let flødeskum. Når græskarmassen er kold vendes den sammen med æggesnapsen og derefter vendes flødeskummet forsigtigt i. Hæld det hele i en bageform og stil i fryseren til den er gennemfrossen. 

 

GRÆKAR KARAMEL-KNAS

150 g græskarkerner
150 g sukker
1 nip salt

Smelt sukker på en pande til gylden karamel. Kom græskarkerner og salt i og lad det smelte sammen til græskarkernerne begynder at poppe. Bred karamellen ud på en bageplade med bagepapir og lad køle af. Hak groft og server sammen med isen.