Karoline Trier

frokost

3 bud på grønne rugbrødsmadder

SVAMPEPATÈ

400 g champignon (eller andre svampe)
120 g hasselnødder (eller andre nødder fx valnød)
2 fed hvidløg
100 g løg
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1/2 tsk allehånde
1/2 tsk muskat
Peber
Salt
Smør eller olie til stegning
Evt. 100 g svampe til topping

Rens og hak svampe, hvidløg og løg og steg dem på en pande i godt med smør eller olie.
Kom nødderne i ovnen ved 200 garder i 10 min. Lad dem køle lidt.
Kom de stegte svampe og løg i blenderen sammen med nødder, krydderier salt og peber Blend til en ensartet masse og smag til.
Rens de resterende svampe og skær kvarte. Steg i en god klat smør. Server pateén med de stegte svampe og evt en syltet rødbede eller agurk.
Patén kan holde sig ca 1 uge i køleskabet i en lufttæt beholder eller i et syltetøjsglas.

FREDSFISK ELLER PANEREDE PASTINAKKER

4 pastinakker
4 dl rasp
3 dl hvedemel
3 dl vand
Salt
Olie eller smør til stegning
Citron
Dild til pynt

Skræl pastinakkerne og skær toppen af. Skær dem i ca 1 cm tykke skiver på den lange led, så du får et par skiver ud af hver pastinak.
Kom dem på en bageplade med bagepapir, pensl med lidt olie og drys med salt. Bag ved 180 grader i ca 10 min.
Lad dem køle lidt af. Bland mel, vand og salt til en lind dej. Vend de bagte pastinakker i dejen og så i rasp og kom dem på en varm pande og steg til de er gyldne ca. et par minutter på hver side.
Server de nystegte pastinakker på rugbrød med remoulade, citron og dild på toppen.

KARTOFFELCREME

2  store bagekartofler
1 bundt purløg
4 spsk mayonaise
Salt og peber
Ristede løg
Evt. krydderurter til pynt ( fx karse eller kørvel)

Bag kartoflerne 1,5 time i ovnen ved 180 grader. Lad dem køle helt af. Skær den igennem på midten og skrab den bløde kartoffel ud omkom i en skål. Hak purløg fint. Bland purløg, kartoffelmos, mayonnaise og salt grundigt sammen brug evt en gaffel til at starte med så de fleste klumper af kartoffel bliver mast. Smag til. Server cremen på et stykke ristet rugbrød og pynt med urter og ristede løg.

Hej, kan vi hjælpe?