Karoline Trier

JORDSKOKKER

JORDSKOKKEPARFAIT MED SALTKARAMEL

PARFAIT
250 g skrællede jordskokker
60 g æggeblomme
3 dl piskefløde
80 g sukker
1 citron

Skræl jordskokkerne, skær i grove stykker og kog dem i vand i ca. 15 min til de er helt møre. Hæld vandet fra og blend til en fin glat masse med 1 dl af fløden, 20 g sukker og citronsaft. Pisk æggeblommerne med  resten af sukkeret til det er helt lyst, luftigt og tykt. Piskfløden til skum og vend i æggesnapsen sammen med jordskokkepuré. Smag til med citron og sukker. Kom massen i små siliconeforme eller i en stor form fx. en gammel isbøtte eller lign. Frys minimum et par timer. Lad isen stå på køkkenbordet eller et køligt sted 15 minutter inden servering.

 

KARAMEL
200 g sukker
1,5  dl fløde
Flagesalt

Kom fløden en gryde. Varm op til kogepunktet og sæt til side.
Smelt sukkeret til karamel i en gryde, gå ikke fra gryden undervejs – det kan hurtigt brænde på!
Tilsæt fløden lidt ad gangen og rør rundt indtil det er blandet godt sammen.
Tilsæt salt og lad den køle af i en glasskål i køleskabet indtil servering.