juleopskrift
Kardemomme snegle
25 stk
Dej
5 dl vand
25g gær
2 æg
900g hvedemel
80g sukker
100g blødt smør
15g salt
Fyld
250g blødt smør
250g brunfarin
1 tsk stødt kardemomme
Æg til pensling
Perlesukker til drys
Hæld vand i en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, hvedemel, sukker og salt. Ælt det på en røremaskine mens du tilsætter det bløde smør lidt ad gangen over 10 minutter. Lad dejen hæve to timer på køkkenbordet i røreskålen. I mens forberedes fyldet.
Rør brunfarin, smør og kardemomme sammen i en skål.
Tag forsigtigt dejen ud af skålen på et meldrysset bord. Rul den forsigtigt ud med en kagerulle med lidt mel på. Dejen skal rulles ud til et rektangel til den er 1 cm høj.
Smør fyldet ud på dejen og rul den sammen på den lange led. Skær skiver af rullen på 2 cm og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve 30 min.
Pensel dem med et sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag dem ved 170 grader i ca 15 minutter. Se til dem undervejs.
Lad dem hvile på en bagerist i 10 min inden du spiser dem.