Karoline Trier

Karrysalat

En simpel opskrift, som går rent ind hos både små og store. Du kan lave majonæsen selv, det er ikke så svært, hvis du følger opskriften. Ellers kan du købe dig til én.  Karrysalaten  smager godt som den er, men er også oplagt at bruge som karrysalat til silden.

4 æg
½ løg
1 æble
2 syltede agurker
2 dl cremefraiche
1 tsk karry
En lille bakke karse eller brøndkarse

Majonæse
1 æggeblomme
1 tsk sennep
1 tsk eddike
2 dl olie (smagsneutral: solsikke, majs eller rapsolie)
Salt

Kog æggene i 10 minutter, og overhæld dem med kold vand. Når æggene er kølet af skal de pilles. Skær æggene i små tern. Vask æblet og skræl løget. Hak æble, løg og syltet agurk fint og kom i en skål sammen med æggene. Tilsæt cremefraiche, 4 spsk. majonæse, salt, peber og karry. Bland det hele grundigt sammen og hæld det i en flot skål. Smag til med salt og karry. Pynt med karse.

Majonæse
Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt sammen med elpisker eller piskeris. Tilsæt langsomt olie i en tyndstråle lidt ad gangen, indtil du synes majonæsen har en god konsistens. Du skal kun bruge lidt af portionen til æggesalaten. Brug resten til fx ”Makrel i tomat”, til en kartoffel mad eller hvor du kan lide en klat majo.