Karoline Trier

KARTOFFELMAZARIN

100  smør
160 g sukker
3  æg
150 g kogte kartofler
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra og mos kartoflerne grundigt med en gaffel. Køl af.

Pisk smør og sukkeret lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt kartoffelmosen og pisk igen. Tilsæt hvedemel og bagepulver og pisk igen. Kom dejen i en lille springform og bag ved 170 grader i ca 35 min.

Lad kagen køle af i formen, befri den og kom chokoladeovertræk på.

Overtræk
100 g mørk chokolade
40 g smør
2 spsk flormelis

Kom alle ingredienserne i en skål og varm over vandbad. Rør undervejs med en lille dejskraber. Tag den af varmen så snart den er smeltet sammen. Smør den oven på den afkølede kage.