Karoline Trier

KRYDDERKAGE MED KIKÆRTER

170 g kogte kikærter (GEM VANDET FRA DÅSEN ELLER KOGEVANDET)
120 g dadler (bløde dadler fra papæske)
40 g hvedemel
1 dl mælk
50 g sukker
2 æg
0,5 tsk. natron
1,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. stødt nellike
2 spsk. kanel
1 appelsin saft og skal

Udsten dadlerne. Kom mælk, æg, mel og dadler i en blender. Blend et par minutter til en helt ensartet masse.
Tilsæt derefter resten af ingredienserne og blend igen til det er helt blandet.
Kom dejen i en lille spring form eller lill bradepande (ca 20×20). bag ved 180 grader i 20-30 min.
Lad kagen køle helt af og kom evt appelsin marengs lavet af kikærtevand på toppen.

Marengs top

0,5 dl kikærtevand (fra dåse)
0,5 citron
5 spsk sukker

Pisk kikærtevand og citronsaft meget stift , det tager ca 10 min med el-pisker. Tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen og pisk godt mellem hver skefuld til sukkeret er opløst. Når alt sukkeret er i, piskes der ydeligere 10 min til du får en helt fast skum. Smør marengsen ud på den afkølede kage og server.