Karoline Trier

juleopskrift

Klejner

150g blødt smør
150g sukker
3 æg
2 tsk citronsaft
1 tsk hjortetaksalt
2 spsk piskefløde
600g hvedemel
1 nip fint salt
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk fintrevet citronskal
2 liter smagsneutral olie til kogning (eller svinefedt)

Riv citronskallen fint og gem det til senere. Pisk smør og sukker luftigt med en el-pisker. Tilsæt æggene et ad gangen. Opløs hjortetaksalt i citronsaft og rør det i massen sammen med fløde og citronskal. Bland mel, salt og kardemomme og sigt blandingen i. Ælt det hele sammen med håndkraft og sæt dejen koldt i en time.
Rul dejen ud i 3-4 mm tykkelse. Skær klejner ud – de er ruderformede og måler 3 x 4 cm.
Skær et lille snit i midten af hver “ruder” og vrid klejnen ved at stikke den ene ende igennem hullet.
Kog klejnerne i varm olie til de er gyldne. Dryp dem af på køkkenrulle.

Hej, kan vi hjælpe?