Karoline Trier

Searching Availability...

Klima-Kokkerier

På madforløbet Klima-Kokkerier bruger vi en hel dag i køkkenet på at fokusere på madlavning, der påvirker klimaet mindst muligt. Grundlæggende handler undervisningsforløbet om, at klæde eleverne på til at kunne navigere i en mangfoldig madverden, hvor det er en nødvendighed at kunne træffe kritiske valg, når det kommer til råvarer. Formålet er, at styrke elevernes kompetencer samt øge deres viden om bæredygtighed, klimavenlige råvarer og gode køkkenteknikker.

Forløbet Klima-Kokkerier starter med en introduktion til hvad klimavenlig mad er. Herefter præsenteres dagens råvare, korn, som vil danne omdrejningspunktet for resten af dagen. Her introduceres eleverne til, hvordan klima og madlavning spiller sammen, og vi kobler det til dagens tema om korn. Derudover forholder vi os, sammen med eleverne, til emner som økologi, madspild, sæson og fødevareproduktion.

Gennem et par teoretiske øvelser arbejder vi med elevernes forståelse af, hvordan vores mad- og spisevaner påvirker klimaet.

Klassen inddeles i grupper og hver gruppe arbejder med én kornsort, som indgår i to-tre opskrifter. Vi gennemgår løbende tilberedningsmetoder og køkkenteknikker og bliver fortrolige med køkkenets arbejdsgange. Dagen afsluttes med præsentationer af maden, fællesspisning og opsamling på dagen.

 

PRAKTISK INFORMATION

Betingelser for booking:
Forløbet kan udelukkende bookes af skoleklasser, og er gratis for skoler beliggende i Københavns Kommune.

Der skal være min. to aktivt deltagende undervisere med til én klasse.

Klassetrin: Forløbet henvender sig til målgruppen 5.-9. kl., og forløbet tilpasses den enkelte klasse.

Sted:
Karoline Trier
Frederikssundsvej 274 D
2700 Brønshøj

Tidspunkt: Hverdage kl. 09.30-13.30

Hvis forløbet giver anledning til spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Camilla Secher på tlf. 78707501 eller på mail: booking@karolinetrier.dk

 

Se også forløbet:

Madskole mod Madspild

Hej, kan vi hjælpe?