Karoline Trier

3 RETTER MED SELLERI

FRISK SELLERISALAT MED ÆBLE OG HASSELNØD
1 selleri knold
1/2 løg
1/2 fennikel
1 stort æble
1 dl cremefraiche
1/2 dl olivenolie
2 tsk sennep
1/2 citron
100 g hasselnødder
Salt

Kom nødderne i ovnen ved 180 grader i ca 10 min. Hak groft og til til side.

Skæl knoldselleri og riv den på den grove side af rivejernet.  Skær æblet i kvarte og skær kernehuset ud og riv bådene. Snit, løg og fennikel i tynde skiver og kom i en skål med æble og selleri. Bland dressing af cremefraiche, sennep, citron saft og skal, salt og peber og smag til. Bland det hele med dressigen og drys med ristede hasselnødder.

GRATINEREDE SELLERI MED GEDEOST OG ROSMARIN
1 selleriknold
6 skiver gedeost
2 kviste rosmarin
2 spsk honning
2 spsk rasp
Olivenolie
1 fed hvidløg
1  salt

Skæl knoldselleri og skær den i skiver på ca 1 cm. Hak hvidløget fint og bland med olie og salt. Pensl selleriskiver med olien og bag i ca 15 min ved 200 grader. Tag dem ud og kom en skive gedeost på hver selleriskive sammen med rosmarin. Bag igen ved 220 i ca 5 min til osten har fået farve. Tag dem ud og dryp med honning lige intern servering. Server med brød og salat.

SELLERI FRITTER MED MAYO
1 knold selleri
4 dl rasp
3 dl hvedemel
Salt
2 æg
Smageneutral olie til stegning (solsikke, raps)

Skæl knoldselleri og skær den først i skiver på ca 1/2 cm og så igen til fritter på 1/2 cm. 

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Kom mel og salt i en dybtalerken og rasp i en anden. Vend så først selleristavene i mel, så i æg og tilsidst i rasp. Steg dem i 160/170 grader varm olien til de er meget gyldne og sprøde ca 5 min.

MAYO
1 æggeblomme
1 tsk sennep
1 spsk eddike
Frisk estragon
Salt
Ca. 3 dl olie (smagsneutral som solsikkeolie eller rapsolie) 

Pisk æggeblommen, sennep, eddike og salt sammen med et piskeris. Tilsæt så olien lidt ad gangen i en tynd stråle mens du pisker. Den skal blive helt stiv. Smag til med salt. Hak estragon fint og bland med mayo og server til de lune sellerifritter.

Hej, kan vi hjælpe?