Karoline Trier

Nytår

Kransekage alla macaron

Idé til en anderledes kransekage

30-40 stk.

Kransekage
400 g marcipan
180 g æggehvide
70 g flormelis

Ganache
200 g mælkechokolade
130 g fløde
Smag til med rom, appelsin eller hvad du kan lide

Smelt chokoladen over vandbad. Varm fløden til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør med en dejskraber i midten af skålen til en ensartet masse. Tilsæt evt smag og rør igen. Lad massen køle et par timer ved stuetemperatur. Sprøjt chokoladeganache ud på halvdelen af bundene og kom den resterende halvdel oven på. Tryk dem let sammen. Lad dem hvile køligt indtil servering.

Rør marcipan og æggehvide sammen på en røremaskine eller med el-pisker ved at tilsætte æggehviden lidt ad gangen. Rør massen godt igennem i et par minutter.

Kom massen i en sprøjtpose og sprøjt 80 ens runde kager på en bageplade med bagepapir. Bag i 5-7 minutter ved 170 grader til de er lysebrune – pas på de ikke brænder. Lad dem køle af inden der kommer fyld på.