Karoline Trier

LUN SALAT MED SVØBTE RABARBER, LINSER OG FETA

10 tynde skiver god bacon
2-3 stængler rabarber
2 løg
1 helt hvidløg
200 g linser (gerne Beluga linser, men alt kan bruges)
Salt
Bredbladet persille
150 g feta
2 citroner
1/2 dl olivenolie
1/2 fed hvidløg
Salt

Skær rabarber stænger over en eller to gang til de har en længe på 15-20 cm. Svøb bacon om dem og kom dem i et ilsfst fad med hele fed hvidløg og kvarte løg. Kom det i ovnen med 190 grader i ca 20 min til det hele har taget godt farve og bacon er blevet sprød.
Kom linserne i en gryde og kog i vand med salt til de er møre (alt efter linse type ca 20 min). Dræn dem og lad dem køle lidt af.
Riv eller hak det 1/2 hvidløg helt fint og bland med olie, citron og salt.
Skyld og hak persillen og vend med linser, dressing. Anret med svøbte rabarber og de bagte løg hvidløg og smulr feta over.Server salaten som den er med godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk eller kød.