Karoline Trier

PRAKTISK INFORMATION

Betingelser for booking

Forløbet kan udelukkende bookes af skoleklasser, og er gratis for skoler beliggende i Københavns Kommune. Der skal være min. to aktivt deltagende undervisere med til én klasse.

Klassetrin

Forløbet henvender sig til målgruppen 5.-9. kl., og forløbet tilpasses den enkelte klasse.

Sted

Karoline Trier
Frederikssundsvej 274 D
2700 Brønshøj

Tidspunkt

Hverdage kl. 09.30-13.30

Hvis forløbet giver anledning til spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os på tlf. 78707501 eller på mail: booking@karolinetrier.dk

Madskolen mod Madspild

Formålet med forløbet er, at styrke elevernes kompetencer samt øge deres viden om madspild, bæredygtighed og gode køkkenteknikker. Undervisningen bidrager desuden til elevernes forståelse for mad og måltider gennem en undersøgende og eksperimenterende tilgang.

Dagen starter med en introduktion til det overordnede tema madspild, herunder en introduktion til bæredygtighed, ressourcer og råvarer. Herefter præsenteres tre forskellige råvarer, som man typisk kan have i sit køleskab. Disse tre råvarer danner omdrejningspunktet for resten af dagen. Råvarerne bruger vi som afsæt til at tale om, hvordan vi kan arbejde på at mindske madspildet i vores spise- og madvaner. Derudover forholder vi os, sammen med eleverne, til økologi, sæson og fødevareproduktion.

Klassen inddeles i grupper og arbejder med dagens råvarer med det formål at understøtte og give erfaringer med, hvordan vi kan arbejde med at mindske madspild. Vi gennemgår løbende tilberedningsmetoder og køkkenteknikker og bliver fortrolige med køkkenets arbejdsgange.

Vi afslutter dagen med præsentation af maden samt fællesspisning med tid til snak om måltidet og dagens oplevelser.

Searching Availability...

Hej, kan vi hjælpe?