Karoline Trier

ikke den på dåse

MAKREL I TOMAT

½ kg makrelfilet eller anden fisk i sæson fx. kulmule, sej eller lange
1  løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
2 ds flåede tomater
1 tsk sukker
Salt og peber

Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i en varm gryde med olie i 2 min. Tilsæt flåede tomater og lad det koge ind i ca. 5 min ved middel varme. Tilsæt sukker, salt og peber. Blend det til en fin sauce med en stavblender og smag til med salt og peber. 

Kom fisken i skoldede glas og hæld  tomatsaucen over til det dækker og skru låget løst på. Henkog glasset i oven ved 110 grader til du kan se indholdet bobler og koger godt. Skru lågene helt fast på glassene og lad dem køle af på køkkenbordet et par timer. De kan holde sig uåbnede i månedsvis i køleskab eller et køligt sted.