Karoline Trier

juleopskrift

Medisterpølse

2 kg nakkefilet, friskhakket
35g salt
3 dl sødmælk
4 æggehvider
2 tsk sort peber
1 tsk stødte koriander
1 fed hvidløg
200g løg
2 porrer
100g rasp
saft af 1 citron
Et par meter svinetarm

Rør kødet med salten. Tilsæt mælk og ælt sammen. Lad farsen hvile mens du hakker løgene fint og renser porrerne. Hak de rensede porrer fint og giv dem et kort opkog i letsaltet vand. Dræn porrerne i en sigte og lad dem køle lidt af. Bland æg, løg, krydderier, rasp og porrer godt. Kom farsen i en pølsestopper og stop farsen i tarmen. Hvis du ikke har en stopper kan du bruge en sprøjtepose og fylde tarmen med den. 

Du får det bedste resultat ved at stege pølsen fra rå tilstand lige inden servering. Så skal den steges på en pande ved middelvarme og godt med fedtstof i ca 7 min på hver side. Dette kræver, at du laver selve pølsen under 24 timer inden den skal steges og spises. Alternativt kan du koge pølsen lige efter den er stoppet. Den koges så i letsaltet vand i ca 10min, det må ikke boble for meget i gryden undervejs. Når den er kogt kan pølsen holde dig et par dage på køl, og skal bare steges til den har flot farve.

Hej, kan vi hjælpe?