Karoline Trier

INSPIRATION TIL AT BRUGE HYLD

HYLDEBLOMSTBOLLER
10 hyldeblomst skærme
5 dl vand
25 g gær
2 æg
900 g hvedemel
80 g sukker
100 g blødt smør
15 g salt

Hæld vand i en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, hvedemel, sukker og salt. Ælt det på en røremaskine mens du tilsætter det bløde smør lidt ad gangen over 10 minutter. Klip eller pil blomsterne af skærmene. Tilsæt til sidst hyldeblomsterne og ælt kort med til de et blandet ind i dejen. Lad dejen hæve to timer på køkkenbordet i røreskålen.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og del til ca 15 lige store boller. Form dem ved at folde dejen sammen i bunden, så du får en rund og ensartet bolle og kom bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve 1 time, pensl med mælk eller æg og bag ved 180 grader i ca 12 min til de er gyldne.

SYLTEDE LØG MED HYLD
4 løg
6 hyldeblomst skærme
4 dl sukker
4 dl eddike
1 tsk salt

Rens hyldeblomsterne for urenheder. Pil løgene og skær dem i halve eller kvarte. Kom løg og hyldeblomstskærme i syleglas. Kog eddike, sukker og salt op i en gryde. Kom den kogende lage direkte over løgene i glassene og kom låget på. Lad dem trække min 24 timer gerne længere. Brug i din bruger, sandwich, i salaten eller på din rugbrødsmad.

SOMMERSALAT MED HYLDEBLOMST-DRESSING
1 bund radiser
1 bund grønne asparges
1  hjertesalat
1 bund dild
1 agurk
1 dl mandler

Dressing
3 skærme hyldeblomster
1/2 fed hvidløg
2 spsk citron
2 spsk eddike
1 dl olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber

Kom mandlerne i ovnen ved 170 grader i ca 10 min. Lad dem køle lidt og hak dem groft.
Riv eller hak hvidløget fint. Band med olie, citron, honning, eddike salt og peber. Pil eller klip blomsterne af hyldeskærme og kom i dressingen. Lad dressingen trække et par timer. Hæld den over de fint snittede grøntsager og server med flere hyldeblomster og pynt med krydderurter og mandler.

Hej, kan vi hjælpe?