Karoline Trier

MACARONKURSUS

Lær at lave de drilske macarons helt fra bunden

 

På kurset får du en grundig introduktion til de grundlæggende teknikker, der skal til for at kunne lave de små fine og velsmagende macarons.

Læs mere og tilmeld dig her

3 gode råd når du du bager franske macarons

1. Lav din egen mandelmel

Vidste du at du selv kan lave din egen mandelmel? Mandelmel består af fintmalede smuttede mandler og er nemt at lave selv. Start med at smutte mandlerne og lad dem herefter tørre i ovnen på en bageplade ved 175 grader i ca. 15. min. Mal herefter de tørrede mandler i en foodprocesser til du har fint mel.

2. Opnå den helt rette konsistens

Macarons er kendetegnet ved at være sprøde udenpå og bløde og chewy indeni. Derfor er det en god idé at samle dine macarons et døgns tid inden de skal serveres. Så sætter fyldet sig og sikrer at dine macarons får den helt perfekte konsistens.

3. Eksperimenter med former og farver

Der er næsten ingen grænser for hvordan du kan forme dine macarons. Du kan tilsætte alverdens pastafarver til dine macaronbunde og lave cremen til dine macarons med et utal af smage og farver. Prøv fx at tilsætte revet limeskal, rabarbermarmelade, kaffe eller pistacie. Kun fantasien sætter grænser!

Den bedste opskrift på macarons

Lær at bage hjemmelavede macaronsKaroline Triers Macaronkursus eller prøv vores opskrift på macarons med hindbær lige her. 

Macarons er små klassiske franske makroner, som findes i utallige varianter. Bundene består af en italiensk marengs og en mandelpasta og er lagt sammen med en fløjsblød hvid chokoladecreme. 

Den franske macaron er kendetegnet ved, at den skal føles sprød udenpå og blød indeni. Det er ikke det letteste at bage sirlige macarons og for at opnå et godt resultat kræver det en nøje fremgangsmåde, som du kan finde i vores macaron opskrift med ganache lige her. Men når du først har taget på de små drilske kager, bliver du belønnet med de smukkeste små franske kager, ser kan serveres til enhver lejlighed. 

OPSKRIFT PÅ MACARONS

Prøv kræfter med Karoline Triers bedste macarons opskrift her.

Ingredienser til macarons

MARENGS
  • 35 gram vand
  • 150 gram sukker
  • 55 gram æggehvider – de skal have stuetemperatur
MANDELPASTA
  • 150 gram sigtet mandelmel
  • 150 gram sigtet flormelis
  • 55 gram æggehvider – de skal have stuetemperatur
  • Rød pastafarve
HVID CHOKOLADECREME MED HINDBÆR
  • 150 gram hvid chokolade
  • 3/4 dl piskefløde
  • 2-3 spsk. pureret hindbær

Sådan laver du macarons

MARENGS
  1. Kog først en sukkerlage til marengsen
  2. Kog vand og sukker op til 118 grader uden at røre, da det kan krystallisere.
  3. Pisk æggehvider halvstive med elpisker. Æggehviderne skal danne bløde toppe
  4. Tilsæt den 118 grader varme sukkerlage i en tynd stråle, mens du pisker marengsen. Pisk i 10 minutter
  5. Mens marengsen pisker, laves mandelmassen
MANDELPASTA
  1. I en skål sigtes mandelmel og flormelis
  2. Rør æggehvider og pastafarve i, og rør det sammen til en ensartet masse
  3. Bland ⅓ af marengsen i mandelmassen, til den bliver flydende. Vend nu resten af marengsen i lidt af gangen, til du har en ensartet blank masse. Massen skal blive så flydende, at den langsomt løber af dejskraberen
  4. Kom derefter på sprøjteposer med tyl og sprøjt små, ensartede dutter af på 3 cm i diameter. Husk at holde afstand mellem, da de vokser ved bagning
  5. Hvis der er mange luftbobler i dine macarons, så bank bagepladen mod bordet
  6. Lad dem tørre i ca. 30 minutter, inden du bager dem. Overfladen skal være mat og jævn
  7. Bages ved 145 grader i 10-12 minutter. Ovnen må ikke åbnes under bagning inden kagerne har sat sig
  8. Lad dem køle helt af, før du samler dem med din ganache
HVID CHOKOLADE CREME
  1. Hak chokoladen fint
  2. Varm forsigtigt fløde op til kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen
  4. Kom chokoladen i fløden, og rør rundt, til det bliver en ensartet masse.
  5. Tilsæt hindbærpuréen og blend massen med en stavblender
Hej, kan vi hjælpe?