Karoline Trier

INSPIRATION TIL AT BRUGE HYLD

HYLDEBLOMSTSALT – OG SUKKER 
10 hyldeblomst skærme
200 g sukker/salt

Klip stænglerne af hyldeskærmene, så du kun har blomsten med. Kom på en bageplade med bagepapir og tør i ovnen ved 110 grader i ca 30 min eller til det er helt tørt, tiden varierer en del. Kom i en blender/morter med lidt af enten salt eller sukker og kør samen. Bland med den resterende salt/sukker og kom i et syltetøjsglas eller lufttæt beholder.

Den søde udgave er genial til jordbær med fløde, is, frugtgrød, yoghurt mv. du kan evt. tilsætte en vaniljestang til denne udgave.

Den salte udgave kan bruges som alt andet salt, men er særligt god til sommergrøntsager grill mad og dressinger.

 

HYLDEBLOMST-SIRUP

20 skærme hyldeblomster
1/2 liter vand
700 g sukker
2 citroner

Klip de groveste af stænglerne af hyldeblomstskærmene og kom blomsterne i en skål eller et sylteglas sammen med citron i skiver.

Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge i ca. 10 min., til det tykner lidt. Hæld den kogende sirup over hyldeblomsterne og sæt det på køl i 1-2 døgn.

Sigt hyldeblomsterne fra og kom siruppen på en flaske eller glas. Opbevar det på køl.

Siruppen kan bruges som saftevand, i drinks, på is, i dressinger eller til glaserede grøntsager eller smør.

HYLDEBLOMSTSMØR
200 g. smør
1 dl fløde hyldeblomst skærme
½ dl hyldesirup
5 timiankviste
salt

Pisk smørret blødt med en el-pisker. Tilsæt fløde og sirup og pisk igen til smørret bliver hvidt og luftigt. Tilsæt tilsidst timianblade og salt.

Server til grillmaden på grillet brød. Eller brug den til stegt svinekød eller kylling.

HYLDEBLOMST-GLASEREDE SOMMERGRØNTSAGER
1 bundt nye gulerødder/løg/rødbeder mv.
1,5 dl hyldeblomst sirup
50 g smør  hjertesalat
2 spsk eddike
Salt og peber
1-2 burrata
Krydderurter eller hyldeblomster til pynt

Hyldeblomst glaserede grøntsager med burrata og urter

Rens grøntsagerne og skær dem i halve eller kvarte. Varm en stor pande op, kom smør og grøntsager på og steg i et minuts tid. Skru ned for varmen, tilsæt sirup, eddike, salt og peber og steg videre i et par minutter.

Anret på et fad med burrata, krydderurter og eller hyldeblomster.

Hej, kan vi hjælpe?