Karoline Trier

OPSKRIFTER MED KIKÆRTER

Kikærtepandekager med grov hummus og squashsalat

 

KIKÆRTEPANDEKAGER

4 dl kikærtemel
5 dl vand eller afkølet boullion
3 spsk. olivenolie
Salt

Pisk alle ingredienser til dejen sammen og lad den stå og trække på køkkenbordet i 20 min. Gerne længere.

Hæld dejen på en varm pande lidt af gangen, så det bliver  til tynde pandekager. Vent med at vende deje til den er helt fast på den øverste side.

Gentag til der ikke er mere dej.

GROV HUMMUS

240 g kogte kikærter (1 ds)
1/2 rødløg
1 citron
1 lille fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 bundt krydderurter (fx persille, koriander mf.)
Salt

Hak rødløg fint. Riv eller hak hvidløget fint. Hak krydderurterne fint. 

Kom kikærter, olie, salt og citronsaft i en skål og blend kort med en stavblender til det er en grov hummus.

Tilsæt hakket løg og hvidløg og krydderurter og bland med en ske.

Smag til.

SQUASH SALAT

1-2 squash
1/2 rødløg
100 g feta
4 spsk olivenolie
1 citron
Salt og peber

Skær squash og rødløg tyndt på en mandolin. Kom citronsaft og salt på rødløgene og lad dem trække 5 min. Bland så sammen med squash.

Bland med smulret feta, citron skal og saft og salt og peber.

RISTEDE KIKÆRTER

240 g kogte kikærter (svarer til en dåse)
1 tsk. paprika
1 tsk. sødt spidskommen
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk. sødt koriander
3 spsk. olivenolie
3 spsk. kikærtemel (eller hvedemel)
1 tsk salt

Dræn kikærterne og skyld dem godt i en sigte. Lad dem dryppe godt af, så de ikke er alt for våde.

Vend resten af ingredienserne sammen med kikærtrene i en skål.

Spred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag ved 190 grader i ca 30 min. Se til dem undervejs.

Hej, kan vi hjælpe?