OPSKRIFTER MED KIKÆRTER
Kikærtepandekager med grov hummus og squashsalat
KIKÆRTEPANDEKAGER
4 dl kikærtemel
5 dl vand eller afkølet boullion
3 spsk. olivenolie
Salt
Pisk alle ingredienser til dejen sammen og lad den stå og trække på køkkenbordet i 20 min. Gerne længere.
Hæld dejen på en varm pande lidt af gangen, så det bliver til tynde pandekager. Vent med at vende deje til den er helt fast på den øverste side.
Gentag til der ikke er mere dej.
GROV HUMMUS
240 g kogte kikærter (1 ds)
1/2 rødløg
1 citron
1 lille fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 bundt krydderurter (fx persille, koriander mf.)
Salt
Hak rødløg fint. Riv eller hak hvidløget fint. Hak krydderurterne fint.
Kom kikærter, olie, salt og citronsaft i en skål og blend kort med en stavblender til det er en grov hummus.
Tilsæt hakket løg og hvidløg og krydderurter og bland med en ske.
Smag til.
SQUASH SALAT
1-2 squash
1/2 rødløg
100 g feta
4 spsk olivenolie
1 citron
Salt og peber
Skær squash og rødløg tyndt på en mandolin. Kom citronsaft og salt på rødløgene og lad dem trække 5 min. Bland så sammen med squash.
Bland med smulret feta, citron skal og saft og salt og peber.
RISTEDE KIKÆRTER
240 g kogte kikærter (svarer til en dåse)
1 tsk. paprika
1 tsk. sødt spidskommen
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk. sødt koriander
3 spsk. olivenolie
3 spsk. kikærtemel (eller hvedemel)
1 tsk salt
Dræn kikærterne og skyld dem godt i en sigte. Lad dem dryppe godt af, så de ikke er alt for våde.
Vend resten af ingredienserne sammen med kikærtrene i en skål.
Spred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag ved 190 grader i ca 30 min. Se til dem undervejs.