Karoline Trier

OPSKRIFTER MED SOMMERPLANTER

MÆLKEBØTTE SIRUP/SAFT

50 mælkebøtte hoveder
600 g sukker
6 dl vand
2 citroner

Pluk de gule blade af mælkebøtterne. De skal ikke skylles først.
Kom dem i en gryde med vandet og lad det koge ca 20 min.
Si det og kom væsken tilbage i gryden. Tilsæt sukker og citron og lad det koge ind til enten saft eller sirup, tjek med en ske undervejs, hvor tyk du vil have den. Hvis du koger den meget ind bliver den en trykt flydende og kan bruges som sirup. Hvis du bruger den, som den er efter kogning, er den god til saftevand.

Bland siruppen med vand og isterninger til en smuk gul sommer drik eller brug den i drinks. Brug også siruppen hvor du ellers ville bruge honning eller ahornsirup. Fx. på pandekager, is eller ristet brød.

RÅSYLTEDE RABARBER

1 bundt rabarber
5 dl sukker
5 dl vand
2 citroner
(1 vaniljestang og 1 håndfuld syrener eller lidt citronskal, hvis du vil bruge det til en sød ret)

SKyld rabarberne, skær dem i skiver på ca 1/2 cm. og kom i et sylteglas.
Kom sukker, vand, citronsaft,  (vaniljekorn og stængler, eller syrener/citronskal) i en gryde og lad det koge op. Hæld den kogende lage over rabarberne og kom låg på. Lad det trække et par timer gerne til næste dag.
Kan holde sig en uges tid (måske længere) i køleskabet. Brug dem også på is eller kage eller kom dem på din koldskål eller på din yoghurt.

HVIDE ASPARGES MED RÅSYLTEDE RABARBER OG CREME FRAICHE

6 hvide asparges
200 g cremefraiche
1/2 citron
Salt og peber
Urter efter eget valg
5 spiseskefulde rå-syltede rabarber (se opskrift ovenover)

Skræl aspargesene. Skær dem i skrå stykker på ca 3-5 cm. Kog dem i lidt saltet vand i 1 minut.

Rør cremefraichen sammen med salt, peber, citron saft og evt. skal. Smag til.
Anret de syltede rabarber sammen med cremefraiche og asparges pynt med urter.

RÅSYLTEDE RABARBER MED MARENGS, FLØDESKUM OG SYRENER

125 g æggehvide
250 g sukker
1 tsk citronsaft
1/4 piskefløde

En håndfuld syrener

Pisk æggehvider og citron sammen. Tilsæt derefter løbende sukkeret til det hele er tilsat og opløst i massen. Pisk til du har en blank og sej hvid marengsmasse. Det er nemmest på en røremaskine, alternativt en el-pisker.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt runde bunde ud ca 7 cm i diameter ud på en bageplade med bagepapir.Bag ved 110 grader i ca en time.
Lad dem køle af og server med pisket fløde og syltede rabarber oven på. Pynt med syrener. Server straks.

 

Hej, kan vi hjælpe?