Karoline Trier

PERSILLESUPPE MED RISTEDE OG SYLTEDE PASTINAKKER, VALNØDDER OG FRISKOST

4 løg
4 fed hvidløg
50 g smør
400 g cremefraiche
6 dl L fond
1 stort bundt persille (ca 150 g)
1 spsk eddike
50 g friskost
Salt
1 citron
5-7 pastinakker
100 g valnødder
1/2 dl soya
 4 dl eddike
4 dl sukker

PERSILLESUPPE MED RISTEDE OG SYLTEDE PASTINAKKER OG SOYA VALNØDDER:

Suppe:

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl to af pastinakkerne og skær dem i grove tern.

Steg, løg og pastinakker af i smørret en gryde. Tilsæt eddike, fond og lad det koge ca 20 min uden låg.

Skyl persillen grundigt, fjern de groveste stilke og hak den groft. Sluk for suppen, tilsæt cremefraiche og kom den grofthakkede persille i. Blend suppen til den er helt ensartet.
Sigt den evt, hvis du vil have den helt fin. Smag til med salt og citron.
Varm suppen op uden at bringe den i kog kort inden servering.

Bagte pastinakker:
Skræl de resterende pastinakker, flæk dem og kom dem i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og salt og bag ved 220 grader i ca 15 min. Tag dem ud og riv citronskal over. Eller steg dem på en pande i olie, kom låg på og sku ned efter 5 min. og lad dem stege videre ca 10 min.

Ristede valnødder:
Kom valnødderne i et ildfastfad. Bag dem 10 min. ved 170 grader, tag dem ud hæld straks soya på og ved rundt til soyaen fordamper og krystalliserer.

Syltede pastinakker:
Skræl 1 stor pastinak. Skær den i små stykker efter behag ca max 1/2 cm tykke. Kog sukker og eddike op. Hæld straks over stykkerne og lad trække på køkkenbordet min 1 time, gerne til næste dag.

 

PASTINAKBRØD

150 g pastinak
60 g mandler
60 g hørfrø
55 g cashewnødder
1/2 tsk salt
2 æg
½ dl vand
2 spsk olivenolie

Skræl pastinakken og riv den fint. Kom mandler, hørfrø og cashewnødder i en foodprocessor og blend til mel. Rør alle ingredienser sammen i en skål, og lad det trække 10 minutter på køkkenbordet.

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og bag ved 175 grader i ca 20-30 minutter. Se til dem undervejs. Bræk i stykker og server til suppen.