Karoline Trier

3 PIROGGER

PIROGGER MED SVAMPE OG FLØDEOST

Ca 20 små pirogger

Dej
25 g gær
4 dl vand
1 tsk salt
1 spsk sukker
50 g smør
750 g hvedemel

Fyld
400 g svampe
3 løg
4 fed hvidløg
300 g flødeost
50 g smør
5 kviste timian

Smelt smørret i en gryde og sæt til side. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør. Tilsæt hvedemel og ælt indtil du har en blød og smidig dej, måske skal du ikke bruge alt melen, så tilsæt det lidt ad gangen. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i ca en time. Rul dejen ud ca 1/2 tyk på et meldrysset bord. Stik dejen ud med en udstikker (du kan bruge et glas eller en lille skal hvis du ikke har en udstikker). Kom fyldet på midten af dejen og fold siderne op omkring og tyk kanterne godt sammen så de ikke åbner sig i ovnen.

Lad dem efterhæve ca 20 min før de pensles med mælk og bages ca 10-15 min ved 190 grader.

Rens svampene og hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg. Steg det hele i smørret på en varm pande til det er godt brunet af, tilsæt timian. Lad fyldet  køle lidt af og rør det sammen med flødeost, smag til med salt og peber.

KRYDREDE PIROGGER MED KIKÆRTER
15 stk.

Dej
350g hvedemel
80 g rugmel
1 ½ dl olie
1 tsk salt
1 ½ dl vand

Fyld
240g kikærter
200 g kogte kartofler
3 spsk tomatpuré
2 fed hvidløg
1 løg
100g cremefraiche
1 tsk spidskommen
2 tsk karry
3 spsk olie til stegning
1 tsk salt
1 æg til at pensle med
Evt. sesam til at drysse med

Bland ingredienserne til dejen i en skål, rør godt sammen og lad den hvile mens du laver fyldet.

Hak de kogte kartofler groft og kom i en skål med fint hakkede løg, hvidløg, tomatpuré og salt. Varm olien på en pande og steg krydderierne kort af. Kom krydderolien ned i skålen til kikærteblandingen og rør sammen. 

Del dejen i 15 lige store boller og rul dem ud til cirkler med en kagerulle. Kom en klat cremefraiche på den ene halvdel af cirklen og så en skefuld fyld ovenpå.  Fold dejen henoverover og tryk godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke falder ud. Når de er klar kommes de på en bageplade med bagepapir. Pensles med æg og drysses evt. med sesam, bages i ca. 10 min ved 180 grader. Se til dem undervejs.

Hvidløgs dip
2 dl cremefraiche
1/2 fed hvidløg
1/2 citron saft og skal
Salt

Hak eller riv hvidløget fint. Bland med de øvrige ingredienser og lad det trække en times tid inden servering.

BUTTERDEJSPIROGGER  MED CHILI-OSTEFYLD

1 pakke butterdej

Fyld
200 g cheddar
200 g mozerella
1 frisk chili
1 æg

Riv cheddar groft. Skær mozzarellaen i små tern. Hak chili og bland med ostene.

Rul butterdejen ud. Stik den ud ca 12 cm i diameter. Kom ostefyldet på den ene halvdel af dejen og luk piroggerne ved at trykke kanten sammen med en gaffel, tyk godt til så den ikke åbner sig under bagning. Kom åen bageplade med bagepapir og pensel med æg og bages i ca. 10 min ved 200 grader til de har fået godt med farve.

Tomat/chilisauce

1 ds. flåedetomater
1 lille rød chili
1 spsk sukker
1 tsk salt

Befri chilien for kerner og kom en gryde med alle  de øvrige ingredienser. Lad det simre et par minutter. Blend med en stavblender og køl a inden servering.

Hej, kan vi hjælpe?

Kan vi hjælpe?

Fields marked with an * are required