Karoline Trier

REJEKROKETTER

Ca 25 stk.

1 løg
80 g smør
80 g hvedemel
2 dl bouillon
1,5 dl mælk
200 g champignon
200 g kogte pillede rejer
2 spsk rasp
Salt
Peber

2 æg til panering
Hvedemel til panering
Rasp til panering

Olie til stegning fx solsikke eller vindruekerneolie

Pil og hak løget fint og steg det i smørret i en gryde. Rens svampene, hak svampene fint og kom dem ned til løgene og lad dem stege med et par minutter til det tager farve.

Tilsæt mel og bag det af et par minutter. Tilsæt mælk og bouillon lidt af gangen under omrøring. Lad opbagningen koge igennem kort. smag til med salt og peber.

Tag gryden af varmen. Hak rejerne fint og rør dem i opbagningen sammen med de 2 spsk rasp.

Lad massen køle helt af inden den formes til kugler (min 3 timer i køleskab- gerne længere).

Form kugler af massen med en teske til ca 25 kugler. Det svarer ca til en stor teskefuld pr. kugle.

Vend kuglerne i hvedemel, i sammenpisket æg og så i rasp og steg dem i 170 grader varm olie til de er godt gyldne.

Tag dem op af olien og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.