Karoline Trier

DESSERT MED GRØNTSAGER

RØDBEDESKUM – MALTKNAS – TØRREDE RØDBEDER

SKUM
6 dl piskefløde
80 g sukker
6 små blade husblas
2 citroner
1 dl rødbedejuice
1 dl solbærsaft

Juice rødbeder til du har 1 dl. Kog hyldebærerne i 20 min. under låg. Sigt massen og gem 1 dl solbærsaft. Kom husblas i blød koldt vand i 10 min. Giv fløden et opkog og kom sukker, citron og husblas i. Rør godt sammen. Tilsæt så rødbedejuice og hyldebærsaft og stil på køl i et par timer. Når du skal bruge cremen piskes den til let skum og kommes i en sprøjtepose med glat tyl.

MALTKNAS
20g æggehvide
50g rugmel
2 spsk maltmel
25 g sukker
50 g smør
1 tsk flagesalt

Rør æggehvider, rugmel, sukker, blødt smør og maltmel sammen.
Smør massen ud på en silikonemåtte eller bagepapir. Bag flagerne sprøde i ovnen ved 160° i ca. 10 minutter. Lad det køle af og smulr til mindre stykker

TØRREDE RØDBEDER

2 store rødbeder

Skræl rødbederne. Skær i tynde skiver på den lage led på en mandolin. Kom på en bageplade med bagepapir, de må gerne ligge tæt men ikke oven på hinanden. Tør i ovnen i ca 45 minutter ved 110 grader.