Karoline Trier

 

RØDBEDETÆRTER

MØRDEJ

150 g smør
50 g rugmel
150 g hvedemel
1/2  tsk salt
1 æggeblomme

Smulder smørret i mel og salt og saml dejen ved at tilsætte æggeblommen. Lad dejen hvile et køligt sted i 30 min eller længere. Del dejen i to og rul hver dej ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir. Den skal være tyndt udrullet ca 1/2 cm. Kom dejen i en stor eller flere små tærteforme. Prik bundene med en gaffel. Bag ved 160 grader i 10-20 minutter alt efter størelse. De skal være sprøde og lysebrune.

SALTBAGTE RØDBEDER

1 kg rødbeder
600 g salt
600 g mel
3 dl vand

Bland mel, salt og vand til en fast dej. Pak rødbederne ind i dejen og kom dem i ovnen et par timer ved 160 grader. Pak dem ud af dejen, skræl rødbederne og skær i tern á 1/2×1/2 cm. 

Vend ternene med valnøddedressingen og fyld i tærtebunden.

VALNØDDEDRESSING

50 g valnødder
1/2 dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk sennep
Salt

Hak valnødderne fint. Riv hvidløg og bland sammen med de resterende indgrendienser. Vend med de lune rødbeder.

GEDEOSTECREME

100 g creme fraiche 38%
100 g gede friskost (eller bare flødeost)
2 spsk citronsaft

Pisk gedeosten blød med salt og citron. Tilsæt cremefraiche og pisk kort. Kom i en sprøjtepose og sprøjt oven på tærterne.
Pynt med karse eller andre krydderurter.