Karoline Trier

RUG-PASTA MED TOMAT SAUCE

Dej

400 g hvedemel, tipo 00
150 g fint sigtet rugmel
4 æg
1 dl olivenolie
Salt
1/2 dl koldt vand

Bland de to slags mel sammen. Hæld melen ud på bordet i en lille bunke. Lav en fordybning i midten, og kom æg, olie og salt i. Ælt dejen sammen og saml den med lidt vand, lad den ligge i 10 minutter på køkkenbordet og trække. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så tyndt som muligt, den skal blive papir tynd! Fold dejen sammen og skær strimler af den med en kniv. Lige inden servering koges pastaen i ca 3 minutter i vand med salt. Hæld vandet fra og vend med olivenolie. Server med tomatsauce.

SAUCE

1 kg tomater
1 løg
3 fed hvidløg
1/2 tsk sukker
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilikum
3 spsk tomatpuré
Salt 

Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Vask og skær tomaterne i tern.
Hæld lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg i 3 min.
Kom tomater og krydderier og sukker i. Lad det koge i 15 min. uden låg.
Tilsæt tomatpuré og smag til.