Karoline Trier

Salat alla chevre chaud med syltede rabarber

Syltede rabarber
2 stænger rabarber
2 dl sukker
1 dl eddike
1 dl vand
4 laurbærblade
Peber

Salat
2 små romanie eller 1 lille hoved frisé salat (ca 200 g)
1/2 rødløg
100 g valnødder
1 bundt krydderurter (fx. kørvel, purløg, dild mv.)

Ostebrød
8 små skiver brød
200 g gedeost
2 kviste timian el. 1 tsk tørret

Dressing
2 spsk (dijon) sennep
1/2 dl olivenolie
1 spsk  honning
Salt

Vask og skær rabarberne i stykker á 1/2 cm. Kom dem i et sylteglas eller i en skål. Kog eddike, sukker, laurbærblade og peber op i en gryde og hæld den varme lage over rabarberne. Lad det trække i min et par timer, men gerne til næste dag.
Vask salaten og skær i mindre stykker. Skær løget i tynde ringe. Rens krydderurterne og hak dem evt lidt.
Dræn rabarberne for lage og vend sammen med salat, urter og løg.
Kom gedeost på brødskiverne drys med timian og grill dem i ovnen ved 220 grader til de er sprøde og osten er smeltet.