Karoline Trier

STEGT MAKREL MED TOMATER OG SAUCE

4 makrel fileter
500 g tomater på stilk
1 løg
2 fed hvidløg
1 bundt frisk oregano
1 tsk sukker
1 spsk eddike
Salt

Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg makrelfileterne i olie ved høj varme i 1 min på hverside. 

Kom løg og hvidløg på panden og lad det stege kort. Kom eddike, salt, sukker, oregano og tomater oven på fisken og kom låg på og lad det boble 5 min. Server med tomatsauce, friske urter og brød.

TOMATSAUCE

1,5 kg tomater
2  løg
4 fed hvidløg
1 tsk sukker
1/2 bund frisk basilikum
3 spsk tomatpuré
Salt 

Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Vask og skær tomaterne i tern.
Hæld lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg i 3 min.
Kom tomater og sukker i. Lad det koge i 15-20 min. uden låg.
Tilsæt tomatpuré og hakket basilikum og smag til. Blend evt på en foodprocessor.

Server til den stegte makrel.