Karoline Trier

juleopskrift

Stegte sild i eddike

1 kg sildefileter (dobbelte)
Lage
6 dl vand
7 dl  eddike
250g sukker
½ spsk salt
2 spsk peberkorn
5 laurbærblade
5 nelliker
Dijonsennep
Salt
1 bundt dild
1 bundt persille
2 løg
Rugmel
Rasp
1 æg

Rens sildefileterne for ben og finner og flæk dem så de bliver enkelte fileter . Drys fileterne med lidt salt. Smør fileterne på indersiden med sennep og drys med hakket dild og persille. Vend først fileterne i rugmel, så i æg og derefter i rasp. Steg dem i smør i ca 3 minutter på hver side ved middelhøj varme.

Bland ingredienserne til lagen i en gryde og lad den koge op. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af. Læg de stegte sild lagvist med løgringe i sylteglas. Hæld den afkølede lage over de lune fileter og kom dem i køleskabet. Lad fileterne trække et par dage inden du spiser dem.

Hej, kan vi hjælpe?