Byggrød alla risengrød
En nynordisk fortolkning af den klassiske risengrød. Byggen giver lidt mere struktur til grøden og så har bygget masser af dejlig korn smag! Glædelig 1. december!
Følg med i julekalenderen hele december. Hver dag kan du finde en ny lækker juleopskrift direkte fra mit opskriftsarkiv. Så frem med forklædet og julemusikken og SÅ i køkkenet!
GLÆDELG JUL!
En nynordisk fortolkning af den klassiske risengrød. Byggen giver lidt mere struktur til grøden og så har bygget masser af dejlig korn smag! Glædelig 1. december!
Hvis du er én af dem der ikke kan lide klejner og tænker på de der fedtede gnallinger i en Karen Vulf pose med væmmelse, så skulle du gøre dig selv den tjeneste at prøve at koge en rigtig klejne!
En dejlig småkagedej, der er nem at arbejde med for børn, og som alligevel smager rigtig dejligt krydret og julet!
Klassiske æbleskiver - med æbler!!
Prøv at lave dine egne stegte sild i eddike til julefrokosten, det smager så dejligt på et stykke rugbrød med krydderfedt og så
Lav en portion af denne dejlige karrysalat og kom den på din marinerede sild eller på din pølsemad.
En krydret og varm kop hjemmelavet glögg er bare skønt her i den kolde tid!
Et rigtigt rugbrød fyldt med korn og kerner.
En lille sprød og velsmagende småkage lige til en kop the og lidt julehygge.
Den smørfyldte småkage med nøddedrys og nostalgi.
Der skal noget syre til alt den fede julemad, så derfor sylt rigeligt af disse nemme rødbeder.
De bliver helt sikkert et hit til leverpostejen, frikadellerne og din julemedister.
De her bløde trøffelkugler er smagt til med rom, men du kan også give dem dit eget præg med appelsin, lakrids eller hvad du kan lide.
Er du én af dem der ikke gider at lave for meget juleaften? Hvis du confiterer andelår i løbet af den næste uges tid, er de klar til d. 24. og skal bare varmes juleaften.
Et godt alternativ til glögg. Den er også ret børnevenlig, hvis man altså ikke liige pimper den med en sjat god rom eller cognac!
Sammen med en ny-syltet rødbede gør denne leverpostej dig nærmest lykkelig! Det er slet ikke så svært at gøre det selv - prøv bare!
Knasende, søde og sprøde herligheder.
Grød gør godt i denne fede juletid. Her er en juleinspireret udgave- god som morgenmad eller eftermiddagssnack
Et dejligt blødt, krydret og tilpas snasket stykke bagværk, som med garanti reder din mandag.
Lav en stor portion og kom resten i fryseren til en trist januardag!
Nu kan du lave din egen marcipangris!
Et godt alternativ til den klassiske kogte julerødkål. Den er mere frisk, syrlig og sprød og så er den virkelig god i en flæskestegssandwich eller som tilbehør til julemiddagen.
Inspiration til det grønne indslag på julebordet.
I dag er det min fødselsdag, derfor får du en helt personlig udgave af den klassiske juledessert - her er risene skiftet ud med solid dansk byg, der giver retten ekstra konsistens og stor smag!
Du kan fint lave din rødkål dagen før juleaften, den bliver kun bedre af at stå og trække lidt smag fra krydderierne i et døgnstid. God fornøjelse.
Nu er det jul! Jeg vil slå et slag for den lidt oversete kongespise. Her får du min opskrift på et dejligt stykke medister.